Ірина Турцанаш – у стрічках ні кінця, ні початку

ПодіїІрина Турцанаш – у стрічках ні кінця, ні початку

Ірина Турцанаш – у стрічках ні кінця, ні початку

Любов бере початок із прекрасного…Наповнює людину і робить її прекрасною, людина наповнює світ собою і теж робить його прекрасним. Наповнений красою світ, вабить інших і цим магічним колом вінчає людське життя.

Ірина Турцанаш, майстриня з вишивки стрічками творить прекрасне своїми руками. Вона вишиває кольорові квіти і пейзажі. Здавалося б прості засоби і робота не складна, і композиції не вибагливі, а яка енергія наповнила виставкову залу ІМПАСТО, де розпочалася персональна виставка картин Ірини. Жива, життєдайна, якась давня і вічно молода. Ця теплінь, ця душевність провокує, задирає кожного легенько відкрити очі і дивуватися. Ці розквітлі ружі, маки, соняхи, ромашки ніби в оцю мить розквітли з пуп’янків. Вдивляєшся в за́верти стрічок, у лінії, які вони створюють і не бачиш ні кінця, ні початку – мить завмерла у розквіті і святі.

Ірина Турцанаш народилася у м. Виноградів. У свій час отримала дві вищі освіти: педагогічну(вчитель малювання і креслення) та економічну. Разом з чоловіком Романом виховують трьох донечок. Останні п’ять років родина живе і працює в Лондоні. Нелегко, але Ірина отримала право займатися приватною роботою на дому і охоче працює з дітьми. До всього, вона хороший кулінар і кондитер, має диплом переможця конкурсу. Вишивка стрічками – її хобі, захопилася ним десь близько восьми років тому із цікавості. Спочатку вишивала за готовими схемами, та з часом знайшла свій стиль і створювала власні композиції. Кольорова гама таких робіт надзвичайно ніжна і елегантна, те що необхідне для домашнього затишку, для комфорту в домі. У давнину наші бабусі робили подібні картини і прикрашали ними свої помешкання. Здебільшого вони використовували не так стрічки, як клаптики тканин. Ця праця, захоплення суто  жіноче, як і вишивати сорочки, плести вінки, розмальовувати глиняний посуд, будинок…Вона, жінка, робить це захоплено, старанно і з любов’ю, створює своїми дбайливими руками нашу буденність і ця краса рятує світ.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва