… цілунок вдоволення або “Весна 2019”

Події… цілунок вдоволення або “Весна 2019”

… цілунок вдоволення або “Весна 2019”

Між усім іншим: мама, сестра, дружина, бабуся, подруга… з десяток посад та жодна не є вакантною  на підприємстві типу «Сім’я».

«Якби я не була жінкою, то встигала б набагато більше» –  якось, у розмові зауважила Валентина Костьо.

Валентина Костьо окрім того, що жінка окреслює в собі риси творчої натури, себто – художниця, письменниця, галеристка. То скільки «посад» може уособлювати  жінка? Поєднуючи  від власного зовнішнього марафету, до грядок на городі? У якому проміжку жіночої сутності вмістити творчість? Вмістити так, аби  на все вистачало часу!?

«Якби я не була жінкою, то встигала б набагато більше» –  якось, у розмові зауважила подруга. То я собі відповіла: якби я не була жінкою, то була б чоловіком, який усіляко підтримував би творчу ініціативу своєї жінки. Проте, я хочу бути саме жінкою, бо це та закономірність, яка створює ореоли бажання – жити, радіти… дарувати радість оточуючим людям. Жінка – це і є мистецтво життя. От і не дивно, що мистецтво народжує… Кожен плід уяви відтворює емоційну пастораль  на тлі буденності.

Сьогодні сіру безмежність холоду розбавили яскравими фарбами не менш яскраві особистості: Маргарита Тегзе,  Діана Добош-Брода, Альона Стасюк, Любов Шпак, Вікторія Тайпс, Гелена Матій, Анастасія Михайлова, Ірина Товт, Валентина Костьо.  Добре впізнавані обличчя у Виноградові зібрали коло пооцінювачів жінки, весни та мистецтва. Ось так, перший день березня 2019-го сповнив галерею ІМПАСТО  затишком, теплом, живильними емоціями, що нахлинають на свідомість з полотен. Розщеплюють почуття на атоми дотику до ніжності, пустотливості, задуми, ностальгії, любові… глибини здійсненно нездійсненних мрій. Стоїш і дивишся, дивишся і стоїш… і нічого немає в цьому стані таємничого, незвіданого, лише чогось до себе кличуть образи, які виринають фантастичними плямами на тлі буденної сірості. Так може, тільки творець, а надто коли той творець – жінка.

58 емоційно навантажених стихій, без кутів, без загострень – суцільна кривизна реальності крізь призму жіночого ока. Нічого особливого немає за межами рамок, особливою є лише харизма, що по суті своїй не піддається жодним рамкам, а так само, як жінка безсоромно, наполегливо, але ніжно налягає  враженнями, обіймає палітрою, торкається вигинами найпотаємніших думок даруючи цілунок вдоволення. Такий собі трунок з весни, жінки та мистецтва.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва