Творчість у нерухомому стані

ПодіїТворчість у нерухомому стані

Творчість у нерухомому стані

День художника виноградівські митці відзначили виставкою, яка відкрилася у виставковій залі ІМПАСТО. П’ятдесят полотен, здебільшого пейзажі та натюрморти, відображають різні мистецькі смаки художників, членів громадського о’єднання «Мистецька Угоча».

Цьогоріч експозицію виставки склали: Олександр Шандор, Павло Кутлан, Іван Токач, Федір Сільваші, Василь Гудан, Петро Коцан, Ірина Товт, Гелена Матій, Валентина Костьо, Генці Тиводор.

Художнику для творчості потрібні хіба що засоби, все інше існує саме по собі. Візьміть полотно, фарби, пензлі і творіть. Будь-що може потрапити в поле зору творця, і викликати захоплення, разом з тим стати предметом, чи ідеєю для створення картини. Але не все так завбачливо у цьому процесі. Ви будете якийсь час мучитися нетерпінням, адже зображення виникає з-під вашої руки фрагментами, будете аналізувати до сірого помутніння свої дії, зважувати силу кольору, будете пришвидчувати і сповільнювати темп нанесення фарби, то грізно мовчати, то мугикати підніс нікому незнайому мелодію…Будете гратися зі своєю уявою і … можливо в один момент вирішите, що все закінчено, але ніколи не скажете про це самому собі. Творчість навіть у нерухомому стані – це дія. Ваша дієвість лише частина того явища, що називається творчістю, бо створене вами полотно (довершене чи ні) починає жити окремо і до того життя ви вже непричетні.

Художник лише засіб в руках природи, яка є величезним об’єктом регенерації. Саме на вашому полотні вона (природа) зможе побачити фрагмент свого майбутнього.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва