Фахово, насичено, оригінально, смачно…

ПодіїФахово, насичено, оригінально, смачно…

Фахово, насичено, оригінально, смачно…

Арт-простір Виноградівщини цими днями доповнився роботами художника, живописця з Хуста Ореста Цюпко.

Власне, 12-й день квітня став подією для Виноградова, що охарактеризувала себе як відкриття персональної виставки митця. Як зазвичай, свої двері для пооцінювачів живопису відкрила виставкова зала ІМПАСТО.

Різнобарвна та багатогранна палітра художника простелила відверті теми різностилевих живописних форматів –  фахово, насичено, оригінально, смачно…

Експозиція триватиме впродовж трьох тижнів.

З життєпису:

Член творчого об’єднання «Митець Верховини». Народився у Львові. У 1989 р. закінчив Державний інститут прикладного та декоративного мистецтва у Львові (відділення кераміки), вчителями художника були проф. М. Островський, Ю. Скандаков, Є. Мисько. Попри діяльність на творчій ниві, займається й громадською роботою: у 2007 стає організатором і керівником міжнародного пленеру «Хуст-АРТ», у 2012-му очолює Хустську міську картинну галерею.
Доробок митця надзвичайно розмаїтий та багатий, кілька сотень полотен чудово демонструють усю повноту творчої натури митця. Як зізнається сам художник, він робить те, що бажає, що «на душу лягло».

Тому на його полотнах – найрізноманітніші теми й сюжети, починаючи від змалювання краєвидів рідної землі, сільського побуту чи морських пейзажів й закінчуючи релігійними, часом – певною мірою філософськими, глибоко проникливими творами. На його полотнах не тільки персонажі чи об’єкти, щось набагато більше – настрій, відчуття, роздуми. Автору легко даються різні мотиви, він сміливо експериментує з палітрою, грається з барвами, які лягають на полотна то ніжно-пастельними розводами, то наче вибухають яскравими лініями й штрихами. Як відзначають мистецтвознавці, працюючи у різних стилях, художник не ставить за мету створити щось таке, щоб подивувати світ. Йому важливіше висловитися у кожній картині так, як це подобається, дотримуючись строгості й добірності, навіть вишуканості.

Із 1992 р. Орест Цюпко – учасник регіональних та республіканських художніх виставок і пленерів. З 2006 р. бере участь у міжнародних арт-проектах у Словаччині, Польщі, Угорщині, Латвії, Македонії, Хорватії, Сербії, Литві, Швеції, Австрії.

 Побувала на відкритті Світлана Кедик

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва