«Дьоньдята». Василь Кузан та «55 ударів по кумполу»

Події«Дьоньдята». Василь Кузан та «55 ударів по кумполу»

«Дьоньдята». Василь Кузан та «55 ударів по кумполу»

 7 день березня дарує жінкам Виноградова та пооцінювачам творчості Василя Кузана зустріч з автором.

Книга, яку письменник презентував –  21-е по рахунку видання у творчому доробку, написане «нашою мовою»  –  згідно слів автора, себто закарпатським діалектом. Тож, нова книжка Василя Кузана як і місцева говірка сповнена життєвого дотепу та жартів.

Понад годину часу у стилі запитання-відповідь та авторського читання аудиторія читальної зали головної районної книгозбірні була занурена в письменницьку ауру. А позаяк, Василь Кузан цьогоріч справляє ювілей – 55 років, то намітив творчий тур  у 55-ти містах України стартувавши 5 березня з Ужгороду. Виноградів – третє місто за рахунком де автор представив книгу «Дьоньдята», що означає – намистини.

За закарпатське «літературне монистя» («Дьоньдята») Кузан отримав в дарунок, від колективу книгозбірні,  виноградівську палинку витриману у найкращих традиціях літературного жанру, спеціально для письменників-ювілярів «55 ударів по кумполу». Зважаючи на міць даного продукту бібліотекарі запропонували застосування: взяти ловор із студенов водов, забити туды ногы і пити дотіть, докіть вода не закыпить у ловорі або пити малими дозами до повного входження в образ.

Автор зважив на побажання заявивши:

«Боюся, що вода у ловорі скорше замерзне, ги закыпить…»

На жартівливій ноті, власне як і вся зустріч з Василем Кузаном березневий день набув свого логічного закінчення – книжка + автограф.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва