Повірте мені, і я подарую вам неймовірні емоції

ПодіїПовірте мені, і я подарую вам неймовірні емоції

Повірте мені, і я подарую вам неймовірні емоції

4 день листопада знайомить виноградівців з молодим українським письменником, який працює в жанрі історично-авантюрної прози, Богданом Коломійчуком.

Осінній ранок передбачає сонячний день і тепло. Тепло мимоволі заходить до бібліотечної читальної зали, після опівдня, вслід за автором. Але про це потім…

Напівпорожній Виноградів суботнім днем веде мене до бібліотеки, вже так вийшло, що там працюю. Сонце щедро розливає промені. На розі вулиць Миру та Борканюка помічаю віртуально-знайому постать.

– Когось шукаєте?

Усміхаючись питаю.

– Світланко, привіт. Та я тут раніше на годину приплентався.

– Та нічого, заходь.

– Я тільки рюкзак залишу та  піду погуляю.

– Добре. Як хочеш.

А далі кілька перекинутих слів і Богдан зникає за вхідними дверима аби вже за годину повернутись. Можливо, в інеті віртуальні постаті зникають за вікнами недописаних слів, недокинутих смайликів, а в житті воно інакше, бо розвіртуалена людина дарує живу усмішку, емоції, пласт інформації на рівні дотику, на рівні погляду і тої реакції від почутого та сказаного, що ніколи не вловиш через монітор.

Легке переживання, дрібний клопіт, як пора розпочинати непересічну зустріч автора з читачами. Від початку до закінчення пройшло півтори години. Завуальований  історичними постатями Богдан представляє свою творчість в загальному. Хвилини узагальнення виймають з конспекту миті конкретних епізодів: Коломійчук працює в архіві, Коломійчук грає в театрі усіх можливих королів і двадцятого зайця, Коломійчук веде лекції в Німеччині, Коломійчук подорожує…

Початок його літературного життя як у казці – отримав все і одразу – гран-прі міжнародного конкурсу «Коронація слова-2013» за історико-авантюрний роман «Людвисар. Ігри вельмож». Друк книги, своєрідна слава, попит історичної прози.

Проте, автор зауважує, що він те пише історичний роман, а саме історично-авантюрний.

«Розумієте, я –  авантюрист… літературний авантюрист. Я дозволяю собі на свій розсуд будь-якій  історичній постаті надати рис, що мені подобаються; «зафарбувати» подію літературним шармом…»

Ото, слухаєш і ловиш себе на думці вдоволення, певно його майстерність відчувати аудиторію та тримати з нею зв’язок дається взнаки, але ні – навколо рясніє щирістю, бо перед тобою жива людина, відкрита до спілкування, з багажем неабияких знань та життєвого досвіду. Усе просто – вимальовуючи сотні образів, письменнику легко увійти в  ту, чи іншу роль, але Богдан сьогодні грає себе. Він і «король болю», і комісар Вістович, і лікар Домінік Гепнер і…. той, який приміряє на себе  діалоги героїв своїх творів,зважує кожну думку, кожне слово, кожне речення…

«Жодне речення не може містити водички, бути прохідним. Кожне речення мусить «чіпляти» читача.»

Чіпляти йому вдається направду. Приємні враження, легка нота людини з іншого світу, і справа не в тому що Львів за Карпатами, а Виноградів по інший їх бік, ні, справа не у відстані, а у способі життя людини, яка знайшла себе у письменництві, навчилась жити за його рахунок, але не згубила природну потребу – писати те, що тобі до вподоби, бути тим, ким хочеться, мати найдорожчих людей, які  після чергової читацької зустрічі любляче чекають вдома.

Друга половина дня промайнула з зустріччю залишивши кожного з нас у історичній миті, можливо хтось, навіть упіймає авантюризм, а хтось придбавши книгу письменника закутається ковдрою в улюбленому кріслі та порине у середньовіччя через призму Богдана Коломійчука.

«Повірте мені, і я подарую вам неймовірні емоції…»

Довідково:

Богдан Коломійчук – уродженець Хмельниччини, 1984 року народження.  Закінчив Львівський університет ім. Івана Франка. Живе у Львові. Письменник, журналіст, актор. Займається арт-менеджментом, захоплюється історією Львова.

Володар Гран-прі міжнародного конкурсу «Коронація слова-2013» за іс­торико-авантюрний ро­ман «Люд­­висар. Ігри вельмож».

Автор збірок детектив­них оповідань «Таємниця Єви» (2014), «В’язниця душ» (2015), «Небо над Віднем» (2015), «Візит доктора Фройда» (2016).  Усі  книжки ви­йшли друком у видавництві «Фоліо». 

Зустріч з письменником відбулася 4 листопада 2017-го в приміщенні Виноградівської центральної районної бібліотеки.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва