…без крику, агонії, гротеску… Василь Гудан

Події…без крику, агонії, гротеску… Василь Гудан

…без крику, агонії, гротеску… Василь Гудан

Відкриття осені збіглося з подією в ІМПАСТО – відкриттям персональної виставки живопису Василя Гудана.

З примиренням, спокоєм і меланхолією дивляться його полотна на глядача. А глядач бачить себе на пейзажах з делікатно виведеними стовбурами дерев, гілок, листя… Його полотна рихлі, ніби нещодавно зорані пензлем. Художник каже, що картини не мають закінченого стану. Час від часу він повертається до них і обов’язково додає щось нове. Напевно тому пейзажі утримують у собі ту мінливість природи, яку вхопити може тільки творець.

Василь Гудан у мистецтві не прагнув підкорювати вершини. Життєвий досвід підказував йому шлях розуміння того, що робиш. Знаходити зовсім прості засоби і способи відтворити звичне: без крику, агонії, гротеску. Та найбільшим здобутком у житті для художника стала його сім’я, родина: дружина, діти, внуки. Ті, хто повсякчас допомагав йому відбутися, як художнику.

Василь Гудан народився 1948 року в Шаланках. Живе у Виноградові. Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва з відзнакою у 1968 році. Після служби в армії працював у художніх майстернях Виноградова.

На виставці представлено 75 картин: пейзажі та натюрморти. Здебільшого це роботи художника за останні три роки. Виставка триватиме протягом місяця.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва