«Я маленька, але – величина»

Події«Я маленька, але – величина»

«Я маленька, але – величина»

Маленький світ у мініатюрах маленької жінки простягнувся розміром в музейні експонати.

По-іграшковому не іграшковий порцелян, книжкова полиця з особистісним «Я» вимальованим чи то буквами, чи то фарбами, а часом викарбованим у відбитках дотику її пальців впродовж років…

Отак і пройшлися по спогадах побутово-невжитковими речами, проте, такими, що тішать душу та милують серце, бо це частина чогось значно більшого аніж мініатюра в натурі.

Валентина Костьо невиправна мрійниця, хоч завжди каже, що реально дивиться на життєві процеси. Може, такою вона і є реальність в її розумінні – маленька, чиста, пухнаста, тендітна, щира… і глибинна по своїй суті та змісту. Адже крізь призму величного духовного виміру маленької людини формується справжнісінький ВСЕСВІТ.

«Я  маленька, але – величина» – посміхаючись зауважила Валя. Вона таки має творчі «таргани в голові», їх ми чіпати не будемо, лише заглянемо  в люстерко її величини крізь призму якого навколо стає тепло і ніжно…

8 лютого 2017 року в історичному музеї Виноградова місцева письменниця/художниця Валентина Костьо відкрила виставку мініатюр – «Міні музей у музеї. Минуле-сучасне». 

Триватиме кспозиція до 28 лютого.

Світлана КЕДИК

Фото: Олег Ільчин

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва