Раїса Глюк: мить за(в)мирання краси

ГалереяРаїса Глюк: мить за(в)мирання краси

Раїса Глюк: мить за(в)мирання краси

Нічого в природі не вічне…Та найбільш нетривке цвітіння. Його буяння – розкіш, яку дозволяє собі природа. І нехай життя якоїсь квітки триває не більше доби – це завмирання краси благоуханно лягає в наші душі і щось, все-таки, пробуджує, зачіпає, пестить і хвилює. Наш світ багатий на красу. Вона, сягаючи своєї неповторності, замирає, не відчуваючи ні суму, ні жалю. А потім знову й знову бентежить нас.

Полотна Раїси Глюк ніби свідки загадкового ритуалу, ритуалу природи і автора, світу і мислення, полотна і фарби. Творчість тут стала закономірним явищем, феноменом, визрілим бажанням віддати красі (навіть не так мистецтву) дань, зберегти її грані на довше, ніж це зазначено в природі. Забальзамувати коротку мить того ж цвітіння у маслянистих мазках на полотні. Легко, впевнено, без надмірної занятості у її роботах вибудовуються натюрморти і таке враження, ніби від поруху чарівної палички вони завмерли в такому положенні. Це завмирання – якась таїна, і вона не читається, бо в глибинах її лежить першооснова. І той же цвіт вже здається безсмертним. Про скороминучість буття свідчать хіба що кришталеві вази, які художниця використовує у натюрмортах.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва