У спокої карпатських пейзажів – Василь Попович

ГалереяУ спокої карпатських пейзажів – Василь Попович

У спокої карпатських пейзажів – Василь Попович

Коли п’яним поглядом дивишся на ситуацію й не все так моторошно…

Найгірші передбачення справдились, але разом з тим і найліпші надії, бо виявляється, що мистецтво у будь-якому роді потрібно людям. Інакше немає сенсу у війні, і немає за що боротись. Та ну, це Валентина Костьо цитувала Черчеля, я тут ні до чого.

Зала ІМПАСТО зібрала людей у спекотний серпневий день на виставку художника всеукраїнського рівня – Василя Андрійовича Поповича.

«Не можу зрозуміти, я ж дивилася цю виставку в Ужгороді, – зауважила місцевий митець Ольга Гал, а дивлюся на роботи по-новому, в чому  ж річ не можу зрозуміти…»

А тим часом публіка затишена у спокої карпатських пейзажів вишуковує щось своє особисте. Той колорит безмежності у відтворенні звичайної природної краси дозволяє тільки одну річ – зануритись у спокій фарб  і так ностальгічно пригадувати все що було, що є і що буде. Саме так, саме те, що буде…

Не зважайте, я п’яна. П’яна від усвідомлення себе маленькою часточкою безмежного світу, тої творчої ностальгії, яка виринає звідусюди, без дозволу забирає тебе у свій вир і вже не відпускає.

І можеш ти шукати правди у наївних очах – не знайдеш, бо очі ховають за межами зору миті нескорені людським почуттям.

Експресія кольору, миті, що торкаються тебе з-за рамок потойбічними порами року і тільки портрет матері дивиться розсудливо, але з любов’ю на весь цей творчий світ і мовчки пишається сином.

Ось так. Мені більше нічого додати, і менше – також.

Довідково:

Попович Василь Андрійович   –  народився 1950 року в с. Великі Комяти, Виноградівського району Закарпатської області. В 1974 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва.

Улюблений жанр –  пейзаж, натюрморт. Сьогодні майстер зізнався, що пробує себе в портреті…

Активно виставляється з 1980р. Учасник міжнародних виставок у Чехословаччині та Угорщині. Основна техніка-олія,пастель, акварель. Полотна В.Поповича знаходяться у приватних колекціях відомих українських та закордонних пооціновачів  мистецтва, у приватних галереях Сполучених Штатів Америки, Канади, Німеччини, Ізраїлю, Чехії, Словаччини, Угорщини. Учасник міжнародних пленерів в Угорщині та на Закарпатті. Член об’єднання професійних художників з 1991р. Персональні виставки в 1995, 1998, 1999, 2005, 2008, 2010р.(всі Ужгород).

Мистецьке кредо: найбільше диво-природа. 

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва