не озираючись

не озираючись

…хочеться туди де зміст всередині формує значення зовні і не має мірил брутальністю людиноподібної істоти, яка пізнала себе богом, але Бога не прийняла як сутність, як єство, як цілісність.

Тезиси.
Тезиси буденних питань без відповідей вчергове кладуть та терези свідомості критерії товстої необізнаності. Обманюєш себе розумними речами і мариш тим, ким не є. Вихвалюєш міць і славу не свого життя, через мізерні прогалини себелюбування і ось воно – звершилось. Теорія смаку підсилює гірчинку  солодкої любові, просто розтікаєшся хвилина за хвилиною відшаровуючи призму за призмою. Коли світло ілюзій спрацьовує на випередження фактів, саме тих, що заснували світ і всесвіт у явному образі тебе. 
А ти коли небудь думав, що всесвіт – це очі!?
Ти коли небудь думав, що очі всесвіту належать тобі сповна, і твоє бачення відтворює єдину істинну картину плоского розуміння багатовимірності!?
Ти коли небудь думав, що безликі світу цього, і не цього також гуляють дірами просторових ідей!?
Ти коли небудь думав, що словесний порив – ніщо інше як вібрації хвиль всюдисущого, всемогутнього, всепрощаючого, вселюблячого універсуму!?...
Ти не думав…
Думав не ти.
Не ти думав над екзальтованою сутністю майбутнього творіння, що вже завтра стане мною. Ти не думав про синтеції сокровенного начала. Ні, думав не ти.
Але ти марив і твоїм маревом була я.
Тезиси. 
Тезиси безвісті несумісного світу зовні зі світом всередині мене малюють дивні ореоли. І якоїсь миті розумію – поволі втрачаю глузд. До болю хочеться додому, хочеться туди де зміст всередині формує значення зовні і не має мірил брутальністю людиноподібної істоти, яка пізнала себе богом, але Бога не прийняла як сутність, як єство, як цілісність. Хочеться пірнути у, наступну за цією, хвилю безміру і зникнути…
І тільки тиша може порушити прямолінійність моєї ходи, час від часу колихаючи спогади інертного стану. Бо я йду не озираючись. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва