відрікаюсь

відрікаюсь

…А ти вміщуючи в собі оцей котлован з експерименту Великого, маєш витримати усі натиски, підтиски, відбитки, попуски і спуски… без зайвого норову, просто витримати, бо такий план.

Скорбота втраченого за неіснуючим…
Мій розум насміхається з мене, то лівою, то правою півкулею затирає спогади не мого життя і провокує згадувати себе у чужому єстві – від тварини до людини. Остання, до речі, так і не уподобилась Творцю. Лише  з віку у вік імітує боголюбов до себе єдиного, нескоримого, всебажаючого, всежадібного, всенепрощаючого… лукаво во ім’я отця всепозбавляючого від. А ради не має. Тільки є, був, і буде гріх. Ані пекло, ані рай, ані чистилище, але гріх. Спокуса бути собою – трішки більше ніж тварина, трішки менше ніж Бог – людина. Щупальці моєї сокровенної іпостасі, що повсякчас виходить назовні  з надер людськості намацує, врешті, крихти святості. Святість м’яка на дотик, ніжна, сліпа та глуха. Вона відокремленим мірилом ходить околяса магми з чортами, а вони збурюють свідомість пихатим жаром, щоразу, коли де небуть на Землі вибухає вулкан. Вулкан емоцій з безодні нейронів чіпляє сполукою хімічної реакції, аби відтворити новий вид у безперервному ланцюжку життя. Біохімічний склад та фізико-математичні властивості булькочуть у колбі з тіла породжуючи імпульс живої природи. А ти вміщуючи в собі оцей котлован з експерименту Великого, маєш витримати усі натиски, підтиски, відбитки, попуски і спуски… без зайвого норову, просто витримати, бо такий план. План самознищення запущено. Зворотній відлік жадібно калатає ковтаючи останні запаси кисню та гелію; азот вичерпав себе потрапивши в пастку зі скла і тепер тільки в змозі малювати сліди на піску, що ось-ось зійдуться у єдиній точці самозречення. Я відрікаюсь від себе, від тебе, від нас. Я відрікаюсь від плану.
Скорбота втраченого за неіснуючим…Пустка з пустки, чаша з чаші, ґрааль від ґраалю, яблуко від яблука… зерно Істини – ген самозречення задля відродження з попелу пустки позапланово, позанормово, позахаосом, вище виміру гармонії з гормонами «Я». Ось вона сполука молекулярно вища. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва