Предтеча

Предтеча

може й гірка, але надто приємна втіха від пінного смаку, що лягає шлейфом терпкості. Адже у тій чаші –  життя.

Передрікаю спокій. Смирення паводку, що суне силою розради з небес. Земля уповає на воду. Вода очищення лине відстанями з часу розділивши простір на «до» і «після». Невгамовна дикість врешті опанує хвилі спотикання осівши на мілину розуміння Предтечі. Івани і Павли… і навіть Юда заслужено відпочинуть на витавруванім нерозумінням Слові, бо паводок з вогню, і паче омиваючи, очищає незгоди з Богом – молюся. 
Молюся навпомацки неба, навшпиньки віри і тягнуся до серцебиття спокути аж поки з очей не виринають сльози вогню. Вогонь безчестям душ обпалює щоки – 
Горю. Я горю у нетліннім вогні Любові Всевишнього. Горю мовчки і не згораю – пекло. Боже! Мій Боже, чого ж ти покарав мене пеклом із раю!?
Не притаманна біль смиренному  спокою гарцює в молитві з лукавим ібо від лукавого позбавляючи омиває благодатним вогнем – не згасаю…
Ось воно як, допоки б’ється серце життя у тлінному тілі я тлітиму нетлінним Духом у просторі вічності відкаліброваної часом. Палітра звершень, мов драбина у царство небесне виринає спокоєм з язиків вогню. Очищена стаю на щабель вище, не озираюся, просто йду понад рівновагою вже не відчуваючи ані болю, ані печії, ані гіркоти… у роті. Йду утамувавши спрагу скорботи, йду впиватись щастям того попелу й пилу з якого зліплена Людина. Бо подих вічності вже на порозі.
На порозі мого дому оселилась закономірність, тепер, куди б я не линула, завжди повертаюсь до Отчого. Відкриваю двері навстіж та поринаю у Світло Любові. Ані стільця, ані столу, ані ліжка лише світла підлога, світла стеля, світлі стіни – пустеля, пустеля з благодаті, мов чорна кава у білому порцеляні. Може й гірка, але надто приємна втіха від пінного смаку, що лягає шлейфом терпкості. Адже у тій чаші –  життя. 
«Пий» – каже, подаючи мені. 
– А де ж тіло Твоє і з чаші?
– Не плутай праведне з грішним, бо це ж не кров Моя, а напій твого єства, тому пий і відчуй смак. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва