натщесерце

натщесерце

усе, геть усе існує поза виміром часу – точки перетину людської свідомості та сприйняття.

Розрада здорового глузду.
Нарешті посипались спогади минулих життів. Притрусили кожну мить мого єства по парі. По парі виходили й заходили, мов виринали з перини нейронів, що байдуже зіткали сітківку вселенського ока. Тепер я бачу в міру заломлення світла.
Середовище ореолу бажань і похотей вже не вивчає психологію людини, позаяк рід ссавців еволюціонував у рід творців. Рай оселився зовсім поруч, відігнув амплітуду коливань надздібностей й пірнув з тенет темного у світле. Кожного разу проходячи тунелем у кінці якого світло, перше що бачиш – це нічого. А вже тоді на тому боці з нічого ти створюєш себе по парі. Найперше відчуваєш дотиком ніг землю, далі пливеш ходою і ловиш ніздрями запах. Запах натщесерце, яке трепетом розколихує ритм життя – йдеш. Йдеш непокошеними лугами – день перший.
– Знаєш, тут немає ночі. Я не вмістила цю пору доби у мить тривалістю в життя. 
– Байдуже…
– Тобі байдуже? Але ти більше не будеш проводити час у сні! Не будеш розгадувати інтерпретації гуляння свідомістю! Не будеш торкатись подушок і хропіти ковтаючи слину… не будеш усміхатись уві сні, а я не дивитимусь на твою усмішку.
Гіркий ком попелу зупинився у горлі й нікуди не йде. 
Байдуже.
Байдуже, що безмежність таврує дорогу простору  і сум’яття скорботи немає ніякого значення. Ані чогось за втраченим, ані втрачене за печаллю. Усе, геть усе існує поза виміром часу – точки перетину людської свідомості та сприйняття. Мене може бентежити безвість счезлих . Мене може бентежити… Я можу бентежити себе. Ото сідаю на мілину розуміння та починаю копирсатись в нейронах. Дивна асоціація з неіснуючим? Утопія брутальності вирує в агонії єства й водночас тішить милістю бути собою. Бути собою без себе? Знаки питання та оклику виражають захоплення збудженістю.
Байдуже.
Адже ти натщесерце випиваєш життя. Йдеш непокошеними лугами – день останній.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва