іскаріоти

іскаріоти

Плач новонародженого – це вияв його солідарності зі світом, який так само плаче (Книга Мудр 7, 3).

Яка безсмертна тиша ходою ночі увірвалась у свідомість прийдешнього дня. Заціпенілий світанок змалював повномісяць осінньої пори та поринув у безмір всесвіту.
Всюдисвіт мого життя потребує спокою, нетлінного спокою, миром помазаного і сльозами Спасителя. Рятуюся повноколами, ореолами грішних видінь грішних створінь, що натщесерце зривають дахи до болю розумного світу. 
А Ти казав про істину. Ти казав про совість, про мораль. Ти казав!...
Вітер роздуває попіл спалених мостів, і вже немає надії на повторну купіль. Тільки холод. Безмежний холод. Зледеніла душа, навіть не руки, пальці востаннє відтавровують лінії індивідуальності й завмирають у поруху руки, що осудом виносить вирок. Вирок не честі, не слави. 
Вони сьогодні гарцюють з лукавим. Чуєш? Хіба Ти не чуєш ту біснувату радість, хіба не бачиш безчестя і блюзнірство тваринної потали в куштуванні солодкого переможного торту?
Мовчиш, як завжди. 
А я, як завжди, вислуховую Твоє мовчання, усе до останнього слова, витираю щоки від сліз знімаючи мокрі окуляри, повертаюсь до Тебе обличчям і дивлюсь у очі.
Господи, Твої очі надто глибокі. Але, виявляється, тільки у їх безодні безсмертна тиша ночі вривається у свідомість прийдешнього дня. І завтра, коли я розплющу повіки сонце осяє мій спогад Тобою – купелем з Любові.
Вони сьогодні гарцюють з лукавим – святкують перемогу, й тішаться вкраденим сонячним променем Твого святого лику, розуміючи потіху гріхом. І поки їх безкінечний танець відкалібровує ходу первосвящеників із закликом до сповіді та причастя, я мовчки дивлюсь у Твої очі. І дякую, що маю місце у серці аби залишатись собою в Тобі, і Богом в людині.
О, Усюдисущий, яка безсмертна тиша ходою ночі вривається у свідомість прийдешнього дня.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва