за брамою

за брамою

Багнет світобудови робить грядущий укол. Матриця формує величини, бо шахова дошка життя закономірно змінює хід

Вир з дощу, листя і бруду.
Калюжі ідей збовтують втомлену уяву напередодні зими. Застелені паморокою сюрреалізму очі, поволі відволікають погляд від минулого та стискають щастя в обіймах літа. Дивна сезонність  і настроєвий проміжок часу «від» - «до».  І куди подіти миті? Беру усі їх у долоні. Прикладаю до грудей. Сідаю у стареньке крісло, що дерев’яними ніздрями вдихає осінню вологу. Неподалік парує гора – чорна, пречорна.
Сиджу мовчки. Очі вистрілюють вогні, ті з задоволенням розсипають зірочки з зіниць на околиці людського осуду, що бродить десь там – за брамою.
За брамою моїх сподівань величезні ореоли здійсненних мрій – по мій бік ілюзорності. По інший – холод.
Людський холод пронизує до самісіньких кісток. Обледенілі зомбі блукають осіннім містом. У жовтогарячому плаї їх тваринність вказує на мутацію, що вже завтра перетворить найвище створіння у терновий вінець. 
Колючі й бентежні… не голодні, не босі, але байдужі один до одного, а значить – до себе. Якась дикість у вимірі сучасного часу. Застиглі в сучасності провокують спокій на війну з собою. 
Кров. Кров прискає зів’ялим листям, мов згустки енергії виплюнутої в нікуди. І тільки гематоми видають повноколірність абсурду… за брамою. 
Сиджу мовчки. Осінь вдихає себе в мої легені наповнюючи їх цілющим киснем. Серце пришвидшено б’ється,  в унісон з вібруючим перегуком вітру і віття дерев. Переспіви птах здіймають галас у пазусі мого особливого слуху, що вже за мить відточує тишу, нескорену абсурдом тишу.  
Велич простору й часу у своєму відносному вигляді, через відлік годин і тисячоліть сповнює хід думок до сплетіння неіснуючих доріг. 
Сиджу мовчки. У масштабі Всесвіту, моя тераса нагадує сузір’я рідного дому.  
Раптом відчиняються двері, з них виходить постать рідної душі, усміхається, подає кружку гарячого чаю, всідається поруч, вкриває нас теплою ковдрою та дихає разом зі мною цілющим киснем. Найціннішої миті ніж ця немає а ні в цьому світі, ані в будь-якому іншому. Адже суть у відсутності суті, але у сущій любові, яка розділяє один подих на двох. 
Сидимо мовчки. Багнет світобудови робить грядущий укол. Матриця формує величини, бо шахова дошка життя закономірно змінює хід.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва