Коли зникає галас

Велике стиханняКоли зникає галас

Коли зникає галас

…одвічний Бог тримає наповнену мною брилу у своїх долонях

І тишина ранить неспокоєм минулого…
Коли хіть і бажання змінити неминуче підштовхує на бунт, а бунтарка спить.
Коли одвічний вогонь любові не палить, лиш гріє пеклом затуляючи писок сльозами – галас.
Коли зникає галас,
Приходить тертя спокою, безтурботно приходить по інерції світобудови, по закону бумерангу  і віри в недолю, вірніше у ланцюг життєвих реакцій, що залежать тільки від тебе.
Ані Бог, ані (не) Бог не малюють замість тебе смуги на долонях всесвіту – ти, і тільки ти.
Коли зникає галас, приходить люта тиша. Вона лютує таким бездонним проваллям у спокій, що аж страшно від себе самої і тої себе, котра виринає з  темної, глибокої тишини. Вона виходить мовчки, щоранку. Щоночі, щодня. Йде поруч зі мною, але не тінь. Йде зустрічаючись з перехожими віч-на-віч, дивиться в зіниці і проходить скрізь, скрізь них.
Коли зникає галас на Землю опускається сніг. Знаєш, отак тихо осідає в печерах буденності та вкриває багатовіковий пил – передчуття апогею чи німого холоду? 
Коли зникає галас стає холодно. Просто холодно. І все. 
Занотовані думки струменіють плином часу в ілюстрації льоду, коли ти ковзаєш поглядом буремної тиші в своїй голові. Мороз вже не пече, але поволі вдихає у ніздрі зниклий  галас й ти наповнюєшся, мов чаша, теплим еліксиром замороженого життя. А ще вчора здавалось, що то одвічний вогонь любові гріє пеклом затуляючи писок сльозами. 
Ні.
Виявляється вчергове не зрозуміла рай.
То вже зараз спочину у кризі самоосуду і певності в тому, що одвічний Бог тримає наповнену мною брилу у своїх долонях.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва