Опіум

Зморшки нейронів розповзаються усмішкою від півкулі до півкулі:  зліва направо, справа наліво

Сидіти на підлозі свідомості і марити дотиком до стелі. Обмацати стіни самотності пальцями тривоги і не розчулитись від бажання отримати чергову порцію болю. Лише… лише тихим ревінням витерти зі щік  висушені снами сльози і крізь плин безглуздого світу пірнути в безумство розуму. 
Маленький деспот у позі зародка лежить в кутку. Зморшки нейронів розповзаються усмішкою від півкулі до півкулі:  зліва направо, справа наліво.
А, може, просто дорослішаєш (якщо не казати старієш) тавруючи рік за роком опіум відкладений на завтра, що неодмінно настане. У ту мить ейфорії усі можливі варіації всесвіту напишуть основоположну історію творення себе. І тоді сотвориш. Подібно жінці  народиш Бога з лукаво й наївно сподіватимешся, що він всемогутній та всепрощаючий.
А потому, пробачиш: себе, себе оточуючих, оточуючих в собі. Й намарно призовеш ім’я Господа. Бо відрізаючи пуповину рівно на мить зупиниш час. Застиглий присмак благодатної крові зіснує стовп клітин й зникне у безмірі нейронного кола. 
Мережа поодиноких коливань, амплітуд, відрізків, кривих, правильних й неправильних геометричних форм, сталих властивостей  фізики і вищої математики призведе до балансу хімічного складу з гормонів. Ось так всесвіт сповнений реакціями синтезу, поділу та розмноження народить тебе в собі. 
Маленький деспот у позі зародка лежить в кутку. Зморшки нейронів розповзаються усмішкою від півкулі до півкулі:  зліва направо, справа наліво. Зараз тільки від тебе залежить доля інтелекту, що дозволить виділити з людської душі ген Бога: «…І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки»
Амінь.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва