Жриця

ото лежу у калюжі себе і дивлюсь Господу в очі

Така живуща, всепоглинаюча весна гряде на святі голови грішників. Течуть всюдиводи й дзюрчать одкровенням  спектри людських думок. У товстій догмі реалісти докоряють мрійникам ілюзорним сприйняттям світу, коли ті відтворюють марево не своїх ідей. Не своїх, а тих мучеників, що спонукали себе вчора на вічну смерть, а спромоглися на вічне життя. Так і живуть – у путах скороминучості, від стрілки до стрілки у таврі безодні. Бо навіть там гряде така живуща, всепоглинаюча весна і манить дотиком п’яного літа. Коли ти… розлита дощами й омита електрикою блискавки запалюєш воєдино зароджену мить щемкого бажання… жити. І нехай п’яні, але ринуть сльози дощами. 
Осуди мене, Всемогутній! Покарай за (не)зраду. Закидай камінням.. але відпусти. Не гріхи гріховні, а душу, яка прагне не вмерти разом з тілом, а у свідомості скінчити ряд мислення за для нового сходження. Допоможи відтворити печать ліку! О, мій Всемогутній… Я винна, але не грішна, позаяк народжена в любові, а любов свята, Ти ж знаєш. От і карай. Карай мене пеклом, чи раєм, бо там де є смерть немає мене, а там де є я – живе любов, така живуща всепоглинаюча.
Весна гряде босими ногами по пекучому снігу. Розтоптуючи зимові надії  востаннє морозить світогляд й кидає погляд та простори загублених вимірів. Впита неминучістю розумію стратегію лукавого і мовчки стаю на коліна. Лягаю. Ото лежу у калюжі себе і дивлюсь Господу в очі – покарай мене мокрою хтивістю і нестримним бажанням єретички, що натщесерце повірила в Бога, якого возродила в собі во ім’я Отця і Сина повік-віків.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва