Вт(д)ома

Вт(д)ома

Падаю. Нарешті падаю за горизонт подій. Таблетка діє. Зникає втома.

Щоденно п’ю таблетку від втоми.
Не допомагає.
Виринаю із ночі тьмяних сподівань та бездумно топлюсь у безмірі мрій. У мрій виростають крила. Летять щодуху у засвіти здійснення бажань і там спиняються на цілу вічність. А я самотня у самотині  одиноких дів, які ще вірять у казку не ілюзорного світу, топчу грішну Землю, цим самим подовжуючи строк перебування  у Пеклі. Усі кола нижчих вимірів вже  пройшла, вже стою на порозі Неба. І не святий Петро, а ні сам Христос не подають руки мені, бо я її не даю. Не даю руку, але виймаю серце животворяще. Бо виявляється, душі не потрібен Рай, вона прагне спокою та рівноваги, умиротворення…
– Подаруй собі мир і ти увійдеш у ріку щастя.
– Я ковтаю пігулки.
– Це залежність.
– Звісно. Якщо сьогодні я тішуся таблеткою від втоми, то завтра залежатиму від Твоєї волі…
– Від Своєї. От і подаруй Собі мир.
Щоденно мажу серце миром, а воно, чогось стікає кров’ю. Кров багряна,  а миро – розтікається олією та просочується в грішну Землю. Так і стою застовбичена на межі між Пеклом і Раєм. І не мучать мене ані пекельні муки, і не втішає райська насолода. Колісниця дум вже вкотре  прокотилась орбітою Молочного шляху і того Сонця, яке силою тяжіння тримає й наближає мене разом з Собою до чорної-чорної-чорної… діри. 
Падаю. Нарешті падаю за горизонт подій. Таблетка діє. Зникає втома. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва