Епізод

Епізодичність життя така хвилююча, така дорога і витончена на грані кришталю – заломлює та відбиває світло Всесвіту прямісінько всередину тебе

Запечені яблука з корицею, грецьким горіхом, родзинками та медом. Така домашньо-пастельна крихкість почуттів; така невідворотна вогкість через осіннє завіконня і затишок просто теплої хати; така благословенна милість бути поруч тих кого любиш і хто любить тебе.
Точка перетину світів і змісту життя, твого життя, котре проживаєш, кажуть, один тільки раз. Тільки один раз чуєш мелодію Бога, адже він наділив тебе Собою. Утамував спрагу родової розваги і випхав у зовнішній світ з материнської утроби. Певно, Бог загрався.
Ігри Великого такі непередбачувані, сповнені спонтанності й невідворотно Ним написаної долі у книзі. І навіть книга Його. Ти лише вміщений у неї епізод. Епізодичність життя така хвилююча, така дорога і витончена на грані кришталю – заломлює та відбиває світло Всесвіту прямісінько всередину тебе. Ось він світогляд у всій красі і невловимій думі про істину, що єдина, а правд багато.
Збочені принципи, збоченої людини, яка вважає себе вершиною, вінцем творіння. А все починалось з яблука. І мед був, і кориця, і грецький горіх і рецепт гріхопадіння. 
Я готувала його у вдоволенні підмішуючи господнього блаженства до фізичної похоті. Він шаленів випарами екстазу перетворюючи у ароматизовану свічку викинуті забобони з дерева життя та смерті. Просто кусав, покусував, смакував, прицмокував, ласував… відчував смак та запах плоду від плоду якого возродилось людство – пологи.
А гріх, тоді, в чому!?

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва