Індустрія краси

Велике стиханняІндустрія краси

Індустрія краси

Холодно до неможливого хотіння весни

Я пофарбувала волосся у сивий колір. Мені личить. Вечір знімає втому з повік, а день тривожно очікує відбою. Не маю відбою від думок про ромашковий чай та інтоксикацію організму. П’ю. Знімаю. Чиста. Чиста сила нечистої правди, одягнутої від осінньої люті промерзлих людей. Вони стоять мовчки і дивляться у мої очі. Я би відвела погляд, та зміїна отрута  розіпнула на мені тривогу… тривогу без відбою. Війна триває. Листопадовий (не) дощ змиває сідину мого волосся і шквал емоцій, що доводять розумну голову до божевілля. Фарба стікає по щоках, коли поруч Шопен грає вальс. Танцюю, якщо не казати – божеволію. Сивина розмінює монету на срібло. Мені вже давно минуло за 30. Всі Іуди вже вимолили прощення у Бога за скоєний злочин, і тільки мій одинко сидить непрощений, закинутий, забутий…
Сиві пасма розбавляють ніч зірками, локони скручуються у спіраль та лягають на зволожені плечі. Холодно. Байдуже. Нудить. Хочеться гепнутись лихослів’ям з усієї сили думок;  розірвати душу на шмаття, і вмить зшити її нитками ще здорового глузду, але довести Великому, що мізерна частка Нього в людині – це банальний математичний розрахунок…
От і рахуй! Чуєш!? Як знаєш, так і рахуй. Але Ти помилився! Твоя помилка – Я. Ти мене породив, можеш і вбити. Проте, знай, я не раба Твоя, а Господиня. І Ти мені не Бог, а мізерна частка в Людині. 
Холодно до неможливого хотіння весни. Весни без від…бою. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва