Велике стихання *

Велике стиханняВелике стихання *

Велике стихання *

Коли стаєш часткою вогню – пустка болю зникає і місце прогалини наповнюється любов’ю

Реви і радуйся. Бо ось вона Земля обітована! І Твій Лик незрівнянний сповідує постіль чуттів за межами ра'ю та в раю'.
Люблю, люблю, люблю…. Крихке шепотіння крізь тишу століть прокладає дорогу через пекло. Ти чуєш грім і бачиш блискавку, твоє обличчя розмивають дощі, і тіло корчиться від морозного холоду у дикому, Боже мій, такому дикому, такому величному, такому пустому космосі темряви і лише подекуди світла. Ота темна матерія зіснована з чорної енергії спровокована нічим іншим, як відсутністю Тебе. То прибудь же Боже, у цім світі, і не цім; возродися з попілу інертних піщинок життя. Я  стану клеєм. І сотворимо ми новий світ і нову Землю і нову людину!
Ні, не відривай від мого серця завчасно спалахи минулого. Вони поволі тліють у пеклі й нагадують про ціну гріха, який був і вже ніколи не буде. 
Нетлінний.
Нетлінний сан буття провокує на щирість і виворіт душі. 
– Знаєш, Твоє велике стихання залишає тільки попіл і тепло. Сумно.
– Реви і радуйся! Бо ось вона Земля обітована!
Лики планет стихали й визрівали в галактиках далеких та близьких. Сходили й заходили Сонця за орбіти  тисячоліть у розмірі світла. І навіть Місяці й Супутники і просто заморожені глиби космічного пилу тліли у нетлінному вогні. Невгасимім вогні творення. І хто міг подумати, що пекло – це рай, коли не гориш, а стаєш часткою вогню. 
Коли стаєш часткою вогню – пустка болю зникає і місце прогалини наповнюється любов’ю. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва