Абревіатура

Абревіатура

…наївно думати, що кола пекла скінчаться і одного разу опинишся в раю, наївно. Доцільніше зробити ВИБІР

Наш життєдайний світ завжди мене чарував і так само мучив чарами. Бо дивуючись величі природи тішилась величчю Творця та й разом з тим не могла прийняти ту частину еволюції Всесвіту у якій з’явились ми – люди. Я думала, що людина, як вінець творіння, зупинила хід еволюції, застигла назавжди у стані дуальністі, у стані єдиного Бога, як двох сторін монети. Та виявилось, що зумисне нагородила себе нею. Адже Темрява – це ніщо інше, як відсутність Світла. Моє пручання у прийнятті такої очевидної і простої істини коштувало мені всіляких хвороб душевних та тілесних. Сама себе катувала, сама себе ґвалтувала ілюзією життя після смерті. Та виявилось, що смерті не існує; готувалася до раю, а виявилось що рай – всередині мене, а я у пеклі, у тій геєні невгасимій, яка продукує нові витки еволюції видаючи  смертним щоразу по демону. Ніщо так не лякає, як ілюзія віри в бога якого не існує, і ніколи не могло бути… бо я – ніщо, ніщо з нічого; виявилось, що фраза: «Нехай станеться Світло!» – абсолютна у своєму роді. 
Так однієї прекрасної миті Лукавому стало нудно і він на дурощах забажав Світла. І сказав Бог: «Нехай станеться Світло!» І Світло сталося. 
От і весь секрет. Усе інше неважливо. Бо немає іншого, є тільки Ти, Наш Лик і Я.
Земні долі, земні історії, велика Книга Життя, гріх і віра в потойбічне життя… – це гарний плід уяви, творча здібність людини творити образ по образу, уподобляти по подобі. 
Не правда – заперечите ви.
Правда – відповім я.
Немає ні правди ні кривди. Є або одне, або інше і саме те, що ви обираєте. Бо, завжди є ВИБІР: був, є і буде. Тому надто наївно думати, що кола пекла скінчаться і одного разу опинишся в раю, наївно. Доцільніше зробити ВИБІР. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва