Гармонія

Гармонія

…у безодні свідомості, що тривожить хаос лише своїм існуванням

Коли бачиш картину незбагненного світу і маєш обмаль сили, аби домалювати візерунки втіхи.
Коли розумієш тишу спокою і маєш мінімум рівноваги аби втримати амплітуду хвилювань.
Коли взріваєш Бога, а чи бога у інсуючих і не існуючих вимірах  і маєш мінімум розуміння аби прийняти Їх справедливість.
Коли бачиш істину у власних долонях і маєш поламані пальці аби прийняти хід історії.
Коли живеш сьогодні за вчора і за завтра і маєш пустку замість часу у склянці буття.
Коли жеврієш вирієм думок та відпускаєш у лет найзаповітніші мрії і маєш зовсім трішки здорового глузду аби залишитись тут.
Стати тут, де ти є. У тій миті, чи з Ним, чи без Нього. Стати думкою, словом, дією. Стати рівно й не ворушити хвилі всесвіту, не рвати струни що і так натягнуті до неможливості тримати звучання. Стати миттю і враз прожити життя. Прожити люблячи і в любові. Прожити з трепетом радіти кожному ранку і кожному вечору. Прожити цінюючи день та ніч за вміщене у них Світло. Прожити старанно без натяку на смерть. І не плакати, не ридати… за обставини, що вміщені не тобою. Вчергове прийняти пігулку щастя, усміхнутись зараз, тут, де ти є.
Де ти є!? – кричала вона у безтямі, сидячи на підлозі у ще теплій хаті. – Де ти є!?
Домашній простір мовчав, просто мовчав. Він звик мовчки дивитися на те, як вона страждає. 
Бачити картину незбагненного світу і мати обмаль сили, аби домалювати візерунки її втіхи.
Розуміти тишу спокою і мати мінімум рівноваги аби втримати амплітуду її хвилювань.
Взрівати Бога, а чи бога у інсуючих і не існуючих вимірах  і мати мінімум розуміння аби прийняти Їх справедливість відносно неї.
Бачити істину у власних долонях і мати поламані пальці аби прийняти хід її історії.
Жити сьогодні за вчора і за завтра і мати пустку замість часу у склянці її буття.
Жевріти вирієм думок та відпускати у лет її найзаповітніші мрії маючи зовсім трішки здорового глузду аби залишити  її тут – у безодні свідомості, що тривожить хаос лише своїм існуванням. 
Ось яка вона, доба приречення – Божа симфонія.
Гармонія.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва