Нескорені

Нескорені

Нескорені і грайливі, якось, не зуміли прижитись у формулі Бога маленьким, але значущим приписом – смиренність

Падають свічки.
Свічки падають і не гаснуть, але й не палають. Виключи лампу мороку – надто ріже очі. 
Людей вже нічого не мучить: ані страх, а ні біль, і навіть вони – один одного. Час зупинився. Застиг. Певно, це і є твердість абсолюту. Ота кресана скала скрижального типу, що мільйони років тому подарувала Заповідь Життя – Живи.
Живи не для того аби вмерти, не для того аби жити в раю, чи в пеклі, ще в якихось ілюзорних світах… живи, бо ти є життя. Ти є синтез Духу і тіла. 
Душа зніяковіла. Бо людей вже нічого не мучить: ані страх, а ні біль, і навіть вони – один одного. Час зупинився. Застиг.
Падають свічки.
Падають свічки у темну глибину безодні, часом освітлюють днище, часом пірнають без намацування м'якого стікання залишками воску, що вже давно перегорів… 
Падають свічки. 
Повільно. 
Без емоцій. 
Падають вогнями-примарами – покора.
А колись були нескорені. Нескорені і грайливі, якось, не зуміли прижитись у формулі Бога маленьким, але значущим приписом – смиренність.
Ну, нехай так і буде – нескорені, ні перед Ним, ні перед собою повільно, без емоцій падають залишками воску, що вже давно перегорів.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва