Сансара

Сансара

…зваблена і спокушена піддаюсь пристрасті сну

Вечір не шкодує моєї уяви й настирливо кличе у темряву, каже: “Поки є зірки”.
Я виймаю кабель живлення і йду. Відрізана пуповина електричним мереживом волочиться за мною, час від часу іскриться вогниками спалюючи за нами сліди.
Сліди вікових тремтінь, нашарування історії у видовищах та круговертях доль. Та й долі ніякої немає. Є лише вибір морального перебування на Землі. Як людина, я маю вибір – жити, або жити тут і зараз. Нісенітниця про рай і пекло, про відмолення гріхів чи нірвану, це також кола сансари. Бо ти народився тим, ким ти є. Той, хто ти є проживе життя тобою. Ти – помреш, а Той залишиться поки є зірки.
На щастя, я ще тямлю себе та рівновагу струму, що проходить крізь моє тіло. Кожного дня відточуюючи трепет серця в моїх грудях, імпульси в тілі, команди в мозку та світло в душі. Я ще не зовсім машина. 
Я людина з машинальним поглядом у суцвіття віків. Не ідол, але народжений Бог, що їсть, п’є та розмножується. Їсть істину, п’є суть та розмножується свідомістю. Насправді усамітнене “Я” складається з величі нас, бо хтось з нас їсть, хтось п’є, а хтось розмножується. У сукупності систем і теорій народжується аксіома – життя. Це твердження не потребує доведення. Проте, даний постулат суперечить єдиному факту – смерть. Певно, в цій суперечці і є проблема людських страждань. Адже щоночі, без вагань і болю ми помираємо поринаючи у сон, і народжуємось  щоранку, коли прокидаємось. Чим не нірвана? 
Вечір не шкодує моєї уяви й настирливо кличе у темряву, каже: “Поки є зірки”.
Я зваблена і спокушена піддаюсь пристрасті сну. Бо поки є зірки, я можу помирати й народжуватись знову і знову. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва