Бог-терорист 

Бог-терорист 

Людина розпадається на молекули й атоми власних переконань і вже нікому зліпити плоть від плоті, нікому вдихнути Дух сотворивши живу душу

Безсоння приходить ратово. Раптово вмикає чуттєвість у зону досяжності, байдуже відкриває очі і дивиться крізь лампу зарядженого світла. Тим часом, ніч стікає годинами, та ріками – безболісно несе у прірву вимитого каміння некаяттям, а проклинанням усього сущого, що бере свій початок із пекла. А якщо пекла не існує? Тоді що? Тоді звідки родом Лукавий? 
Яка безцінна суть думок, коли не хочеться спати. Можна поринути у спокій і не думати; можна залишити себе у часі, а самій пірнути у простір; можна відчути першопричину існування Всесвіту та наслідок причинного місця згідно якого з'явилася я… можна все, лише неможливо заснути, відтак і прокинутись. 
Місяці несамовитого болю таврують слова мовчанням невідмоленого пробачення, згідно якого пробачити неможливо, але треба.
Я вже не витримую напруги. Йду спати. Моє ліжко комфорту вкладає мене в подушки, закриває ковдрою і змушує дивитись у порожню стелю історичних варіацій, що століттями витоптуюють дорогу страху і болю нужденних спокою та любові. Тоді навіщо воювати!?
Яка ціль того нескоримого безглуздя емоційних катаклізмів, що приводять до апокаліпсису людини. Людина розпадається на молекули й атоми власних переконань і вже нікому зліпити плоть від плоті, нікому вдихнути Дух сотворивши живу душу. Нікому, бо той, що вчора творив сьогодні вбиває – Бог. Бог-терорист під приводом абсолютного природного відбору нищить людство Лукавим кажучи: “Від усілякого дерева в саду ти будеш вільно їсти; а від дерева пізнання добра і зла не їж від нього; бо того ж дня, котрого ти покуштуєш од нього, смертю помреш.”
То нащо, кажи!? Нащо Ти помістив те дерево посеред Раю!? Смієшся? Ну, звісно аби ми перетворили його на Пекло. Мучились і помирали в ньому знову і знову. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

…Я нестандартна у творчих особливостях, люблю писати символами, інколи – словами. Можу звісно і знаками, але то не ієрогліфи, а мова Боже Вільної, хто ж мене тоді зрозуміє? Дуже хочу обійняти Любов’ю весь Всесвіт, отак взяти на руки, як малу дитинку, заколихати, заспівати… і сказати – все у нас буде добре

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва