Чекатимемо нових з вами зустрічей

ПодіїЧекатимемо нових з вами зустрічей

Чекатимемо нових з вами зустрічей

В п’ятницю, 9 вересня, у Міжнародний день жіночої краси, в нашому місті, з новою виставою “Чарівне горище” побував Закарпатський обласний театр драми та комедії. Написала цей цікавий сценарій і вдалу його постановку здійснила талановита постановниця та сценограф Олеся Чепелюк. У переповненій школярами залі міського будинку культури одразу відчувалося, що вистава знайшла свого щирого глядача. Жива реакція учнів за ходом розгортання на сцені подій, їхнє уважне споглядання за грою акторів у ролі Мотлоха (артиста Михайла Анишинця), Мериги (Тімеї Томищ), Ледаря (заслуженого артиста України Анатолія Барна), Дармоїда (Сергія Маслова), Бабусі (Олесі Маринич)… Захоплення дітей викликали Павуки та Квіти (Ангеліна Неймет та Наталія Оріхан). З неприхованою радістю юні глядачі стежили за пригодами головної героїні Ліни сучасної казки-притчі “Чарівне горище “, створеної на побутовій і міфологічній основі, яка зачасту побутує в нашому повсякденному житті, де дійсність і фантастичні вигадки переплітаються і набувають права на самостійне виживання у дитячій та дорослій уяві.

Хочеться відмітити прекрасне сценічне втілення цієї повчальної історії, коли головна героїня Ліна, у день свого народження, через старе дзеркало на горищі потрапила до країни Поганих звичок. Їй випало побувати у країні Недороблених справ, країні Ледарів, країні Брехунів, пережити безліч пригод, відчути що в нашому житті є добро, і зло. переосмислити свою поведінку і зроблені вчинки, проявлений характер та самостійно прийняти виважені кроки і рішення, щоб успішно подолати свої промахи і наслідки ситуацій, в які Ліна потрапила, поки зрозуміла, що все в житті треба робити вчасно, а не перекладати на завтра.

У цій сучасній виставі дуже вдало підібрані костюми, музичний і звуковий фон, декорації до сцен, зазеркальна площина. Вони ненав’язливо підвели глядачів і змусили дітей повірити в те, що за свої вчинки завжди треба відповідати. Школярі щиро попереживали і пораділи за дівчинку Ліну, історія пригод якої так вдало закінчилася. Мені залишилося цей творчий колектив із заслуженим успіхом щиро привітати, додати, що за його новою дворічною пропискою під відрогами замкової в Хусті гори він виріс, змужнів, набрав свого творчого хисту і сформував своє сценічне лице, зустрічі з яким чекатимемо з нетерпінням і якому ми будемо раді завжди.

Марія КОНКІНА,

керівник Виноградівського відділення Міжнародної академії літератури і журналістики

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва