Чарівний пензлик в лівій руці

ПодіїЧарівний пензлик в лівій руці

Чарівний пензлик в лівій руці

Федір Сільваші найпевніше той художник про яких кажуть: народився з пензлем.

Так і є. На відкритті персональної виставки у виставковій залі Імпасто найближчими хто знає художника декілька десятків років згадувалися якраз ті далекі часи коли юний художник вперто оволодівав азами мистецтва в юнацькому гуртку «Чарівний пензлик». Інакше і не могло скластися життя – мистецтво обрало його. Творчий шлях – це шлях вдосконалення майстерності. Федір Сільваші став майстрем, завдяки наполегливості і старанням, завдяки любові до всього що бачив і чим жила його уява. Світ навколо нього – це вже ціла планета, тому він і досі ходить знайомими вулицями міста, стежками, що виводять його під Чорну гору і вздовж річки Тиса та не прагне підкоряти щось незнайоме. Змалював чимало куточків, але скільки ще залишилося незайманих поглядом художника. Вони ревно чекають на нього, на його фарби і пензель. Все у продовженні… Творчий ювілей, який Сільваші увінчав 60 полотнами, тільки етап, рубіж за яким в тонких матеріях цього світу визрівають ідеї нових картин. І художник від цього шаленіє – молодіє і радіє створенню, власне, свого особистого простору. Без епатажу, завжди в гуморі, життєрадісний та оптимістичний він товаришує з колегами, шанований в сім’ї та облюбований музою мистецтва. Та ще й як облюбований! Це прекрасне створіння – Муза – поклала йому ще в дитинстві пензель у ліву руку і, заграваючи, підморгнула. А він втішився, бо рука лише інструмент, все інше створює його душа. 

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва